Om mig

En lärare sa en gång till mig att det tar fem år att utbilda sig till lärare och ytterligare fem år att komma in och bli trygg i sin yrkesroll. Jag kan i efterhand inte annat än hålla med. Det har funnits ett par dagar då jag undrat vad jag har gett mig in på men för det mesta så älskar jag och trivs med mitt yrke.

Livet som lärare innebär en hel del arbete utanför den verksamhetsförlagda tiden. De första åren kunde jag lägga ett otal antal timmar på att planera och följa upp planeringar, men det är inte hållbart i längden. Nu har jag hittat rutiner i min planering som ger mig mer fritid. Då är det mycket garn och stickning som gäller, en hobby som jag hållit levande sedan 2006. Ett tag drev jag till och med enskild firma då jag färgade och sålde garn vid sidan om heltidsstudierna men den tiden är förbi. Ibland slår kreativiteten och saknaden efter att få jobba med färg till och jag skapar nya mönster och färgar enstak härvor med garn.

Som lärare tar jag mig igenom en hel del pedagogisk litteratur. Till en början för att hitta ”min” stil och nu för att jag är nyfiken på hur jag kan utvecklas. Privat blir det mycket storytel och ljudböcker. Det är en kombination som går hand i hand med både stickning trädgårdsarbete.

Inläggen kommer främst vara av pedagogisk karaktär, men då och då även beröra annat.

Väl mött,

/Jenny